От къде за два дни Общината намери пари за заплатите в "Градски транспорт"? Този риторичен въпрос зададе днес на пресконференция бившият председател на Общинския съвет във Варна и настоящ съветник от ГЕРБ - Тодор Балабанов.

Икономическата рамка на дружеството е приета с решение на Общинския съвет, припомни той. Никога е нямало момент, от когато съм в Общинския съвет, хората да са оставали без заплати. Имало е забавяне с няколко дни, да, но без заплати - никога, дебело подчерта той.

Балабанов припомни, че преди години е имало интереси за тайна приватизация на дружеството, което като управници са успели да предотвратят.

Има две дружества, подчерта е бившия кмет на Варна Иван Портних - ТАСРУД и "Градски транспорт". Така е, но това бе изискване по европейски регламент.

Относно забавянето на зарядните станции за новите електробуси, той припомни, че на 6 ноември те са били монтирани. На 9-ти ноември е изпратено писмото за проверка на това до дирекция "Национален строителен контрол" (ДНСК). Тя е извършена на 15-и ноември. Приносът на Коцев е в това, че като куриер е донесъл писмото от София, допълни Балабанов.

Същото е и с прословутата коледна украса, каза още екскметът Портних. Как ако е нямало пари са ги намерили толкова бързо. Хубави са тези напъни, но кампанията мина - вече е друго, допълни той.

Бившият кмет отвори и темата с прословутата несъстояла се още Индустриална зона на Варна. Имаше уверения за подкрепата по създаването й от Томислав Дончев. Правителствата на "Промяната", обаче неглижираха изпълнението на проекта и той бе спрян, допълни Иван Портних.