С колегите от ПГ на ГЕРБ-СДС - членове на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, проведохме среща в Народното събрание с представители на Синдикалната федерация на служителите в Министерството на вътрешните работи и Национален синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец". Това съобщи в профила си в една от социалните мрежи бившият вътрешен министър и настоящ депутат от ГЕРБ – СДС Христо Терзийски.

"Изслушахме техните аргументи, мотивиращи искането им за 10% увеличение на възнаграждението на служителите, което да бъде заложено в новия бюджет, който Парламентът предстои да разгледа. Считаме, че това е необходимо и обосновано предложение, което групата на ГЕРБ-СДС ще отстоява при предстоящото обсъждане.

Като дългогодишни служители на системата, добре познаваме работата на колегите, която особено в последните години, съпътствани от редица кризи, включително и мигрантската, стана много по-натоварена и рискова“, коментира Терзийски.

По думите му някои от колегите му, за съжаление, са пожертвали и живота си, в изпълнение на професионалния си дълг. "Убеден съм, че като общество е необходимо да бъдем съпричастни с усилията им да гарантират една по-сигурна среда за живот на всички нас и да им осигурим условия за работа, които да им позволяват да продължат да бъдат мотивирани и ефективни“, допълва Терзийски.