Бившият ресторант "Улпия" ще бъде предоставен на Изпълнителната агенция по лозата и виното за превръщането му в Регионален референтен център на Генералната асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV).  Предложението на кмета Здравко Димитров ще се разглежда на предстоящата сесия на пловдивския общински съвет на 8 декември, предаде репортер на Агенция "Фокус".

Имотът на ул. "Четвърти януари" 17 е общинска собственост. Включен е в Годишната програма за управление и разпореждане с общински имоти за 2022 г. През септември 2021 г. ОбС - Пловдив е дал разрешение за провеждане на публично оповестен конкурс за отдаване под наем за срок от 10 години за ресторант. До настоящия момент няма издадена процедура за откриване на процедура за отдаване под наем. Заради депозираното искане от ИАЛ, решението за конкурса трябва да се отмени. Със заявлението от изпълнителния директор на ИАЛ инж. Красимир Коев е поискано къщата да се предостави безвъзмездно. 

Недвижимият имот на ул. "Четвърти януари" №17 е публична общинска собственост. Той представлява дворно място застроено и незастроено с площ от 230 кв. м. и двуетажна масивна сграда от 86 кв. м. От 2004 година там се помещаваше ресторант "Улпия", като договорът за стопанисване е сключен с фирма "Родопи трейд 2002" ЕООД. По онова време дял в дружеството има фамилията на кмета Здравко Димитров, но през 2014 г. фирмата става изцяло собственост на Христина Вутова и Тодор Вутов.