Бивш директор и вратар Кирил Стойков – Зози ще бъде предложен за изпълнителен директор на ФК "Пирин“. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, предаде репортер на "Фокус“.

Към момента този пост в клуба заема Велислав Елезов, на който ще бъде предложено да остане в клуба, но на предходния пост, който е заемал.

Стойков е добре познат на обществеността и бизнеса и най – вече на хората, интересуващите се от футбол. Той е бивш футболист на "Пирин“ с изиграни над 200 мача. Освен това е бил изпълнителен директор на клуба от 2001 до 2006 година, след 2007 година е бил спортно – технически директор.

Бившият футболист на "Пирин“ е баща на настоящия директор на Общинско дружество "Спортни имоти“ Драган Стойков – Пикси.

Следващата седмица предстои да бъде свикана извънредна сесия на Общински съвет Благоевград, която е във връзка с плануван общо събрание на Пирин, на което предстои да бъдат извършени кадрови промени. Кметът Стоянов уточни, че въпросното събрание е било определено като дата преди ОФК "Пирин“ и респективно Община Благоевград да придобият акциите на Пол Белогур.

Ще бъде гласувана и депозираната оставка на Благой Грозданов, който е член на Управителния съвет на Пирин. Ще бъде коментиран и въпроса за оптимизиране заплатите на администрацията в клуба, за да може да се помогне финансово на отбора. Към момента около 100 хил. лв. на месец не достигат за издръжката на тима, стана ясно по време на пресконференцията.

Кметът Стоянов обяви, че продължават разговорите с представителите на бизнеса за подпомагане на клуба. Вече има 15 – 20 потенциални рекламодатели, добави градоначалникът. По думите му след като разговорите завършат окончателно ще бъде представен публичен списък на хората, които ще се включат в издръжката на отбора.

Цел номер 1 пред "Пирин“ е да остане в "А“ група, отбеляза Стоянов.