По-лесно е от София до Пловдив да се стигне, отколкото от отбивката на магистралата до Пловдив. Това каза пред "Фокус" бившият финансов министър Симеон Дянков по повод лошата инфраструктура на Околовръстното шосе на града под тепетата.

"Смятам, че следващите избори са доста по-решителни, в смисъл доста по-бързо ще се стигне до правителство и няма да ги има тези дълги, мъчителни разговори, в които между другото ние губим инерция и за Шенген, губим инерция и за eврозоната, външните неща. Но губим инерция и за вътрешните си, нашите, болезнени теми - инфраструктурата. Аз съм от Ловешко, тази магистрала “Хемус" вече какви ли не треви вървят по нея. Уикендът бях в Пловдив, то е по-лесно от София до Пловдив да се стигне, отколкото от пресечката там на магистралата да се стигне до Пловдив", коментира Дянков.

"Липсата на Околовръстното, което се говори от немай си къде, ето това са всъщност нещата, които на хората, на средния човек най-много му е важно. Шенген и eврозона са интересни, но по-малко", допълни той.