Билетите за "Люлякови музикални вечери Ловеч 2023" вече са в продажба на касата на Ловчанско читалище "Наука -1870“. Входът за всяко едно от трите събития е 10.00 лв., съобщиха Общината.

Програмата започва на 9 май, вторник, когато гостува Държавната опера в Пловдив с "Мария от Буенос Айрес“. Сюреалистичната опера от Астор Пиацола – фюжън от танго, поезия и класическа музика, разказва за Мария, която, прелъстена от танго музиката, попада в подземния свят на Буенос Айрес.

Спектакълът е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19:00 ч.

На 10 май, сряда, е концертът на Хилда Казасян и Плевенска филхармония със заглавие "Да послушаме кино“. Концертът е със специалното участие на Васил Петров, Теодосий Спасов, Христо Йоцов – барабани, Живко Петров – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас и Михаил Йосифов – тромпет. Публиката ще се наслади на познатите мелодии от филмите "Любимец 13“, "Козият рог“, "Адаптация“, "Вчера“ и др. Концертът е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19:00 ч.

На 11 май, четвъртък, гостува Държавна опера Стара Загора – "Страсти по Матея“, оратория от Митрополит Иларион Алфеев. Диригент е Старозагорският митрополит Киприан. Солисти са Емилия Иванова, Ивайло Джуров и Ивайло Йовчев, участват още хор и оркестър на Държавна опера-Стара Загора. В творбата се съдържат текстове от живота на Иисус Христос от първия ден на Страстната седмица до Възкресение Христово. Ораторията е в салона на Драматичен театър Ловеч от 19:00 ч.

"Люляковите музикални вечери Ловеч 2023" са част от програмата на Община Ловеч, посветена на Празника на града – 11 май.