Регионална библиотека "Емануил Попдимитров" -  Кюстендил реализира нов проект, с насоки към информация, координация и  памет. Това каза пред "Фокус“ София Пейчева, директор на културния институт.  Проектът се реализира с финансиране от Министерство на културата. Той включва дейности, свързани със затвръждаване на мястото на библиотеката като координационно звено за методическа и квалификационна дейност за обществените библиотеки в областта и като институция на паметта, предлагаща иновативни подходи за съхраняване и презентиране на културно-исторически обекти.

Планирани са обучения за начинаещи, както и квалификационни мероприятия за всички останали библиотекари от областта.

Предвидено е и усъвършенстване на системата за обслужване на потребители чрез въвеждане на модул i-lib-PRIMA "Моята библиотека". Дейността се състои в и повишаване на информационната им грамотност за онлайн обслужване Управлението на читателския профил през интернет е допълнително улеснение за потребителите и модерно технологично въведение за библиотеката.

Код Кн (Code Kn) - природа, вяра, знание - изработване на видеа и рекламни картички в три тематични кръга – архитектурни паметници и институции, обекти на вярата (църкви и манастири), природни обекти. Иновативното в дейността е обединяването на множество подходи в изработването на крайния продукт – библиографски, краеведски, технологични, туристически, културно-исторически.

Венцеслав ИЛЧЕВ