Библиотеката в Кюстендил награждава най-активните си читатели. Това съобщи за "Фокус“ София Пейчева, директор на Регионална библиотека "Емануил Попдимитров“ – Кюстендил. Събитието ще започне от 17.30 часа в "Детски отдел“ на културния институт- Наградата "Читател на годината“ е традиционна.

"Щастливи сме, че тази церемония отново ще може да я проведем физически, заедно с всички наши съмишленици, които подкрепят нашите каузи свързани с четенето. Партньорите с които сме работили през изминалата година и разбира се – нашите най-активни читатели“, каза София Пейчева. По думите й тези читатели ще бъдат обявени и наградени в най-различни категории. Те се определят от системата за обслужване, внедрена към библиотеката.

По време на церемонията ще бъдат обявени и част от резултатите от реализиращия се в момента проект с насоки към информация, координация и  памет.

"Имаше една дейност в този проект, която ние нарекохме "Код КН – природа, вяра, знание“, свързана с изработване на видеа и рекламни картички в три тематични кръга“, допълни София Пейчева.

Венцеслав ИЛЧЕВ