Общо 48 библиотекари от област Враца преминаха обучение по финансова грамотност в Регионална библиотека "Христо Ботев", предаде кореспондент на "Фокус“.

Под формата на игри, лекторите от Фондация "Инициатива за финансова грамотност“ дадоха практически насоки за разпределение на семейния и личен бюджет, както и техники за спестяване и защита на данните при онлайн пазаруване и банкиране. Друг акцент на обучението беше представянето на образователни програми по финансова грамотност за различни целеви групи, които могат да бъдат използвани при работа с местните общности.

Лекторите Росица Вартоник и Румяна Витньова запознаха участниците с програмата "За парите и други важни неща“ и с двете ръководства с игри и информация, предназначени за обучения на деца от 7 до 11 години, както и за тийнейджъри.

Обучителният семинар "Финансова грамотност в дигиталната епоха" се провежда по проект към МК "Библиотеката в 21 век - традиции и иновации в библиотечното обслужване“ договор № РД 11-06-197/23.09.2022 г.