Кметът на Златоград, Мирослав Янчев подписа договор за безвъзмездна финансова помощ за благоустрояване на ул. "Антон Страшимиров“ в с. Старцево. Това съобщиха от Общината.

В проекта е предвидено изграждане на нова пътна конструкция на участък от улицата, поради липса на такава и изключително лошото състояние на пътното платно. Изграждането на улицата ще се придържа максимално към съществуващото положение, като общата дължина на разглеждания участък е 321 метра. Ще се положи трайна асфалтобетонова настилка и битум на два пласта - първи 6 см и втори - 4 см, след полагане на трошенокаменна настилка.  На улицата има изградени водопровод и канализация и при достигане на дъждовните води до бордюрите водата се отвежда, чрез дъждоприемни шахти към канализацията. За ограничаване на пътната конструкция е предвидено  полагане на вибропресовани бетонови бордюри на подложен бетон.

Ще се доставят и монтират указателни табели с имената на улицата, пейки, кошчета за смет. Предвидена е и организация на движението, като се постави необходимата вертикална сигнализация с пътни знаци. Тъй като пътният участък е двулентов, двупосочен, с пътна маркировка ще се очертаят двете пътни ленти и границите на платното за движение.

С изпълнение на проектните дейности ще се постигне трайно подобряване на ул. "Антон Страшимиров“ в село Старцево, ще се подобри транспортната достъпност на живущите в квартала, ще се подобри състоянието на околната среда, чрез преустановяване на запрашването от предишната настилка.