Продължава издирването на 69-годишният Емил Даракчиев от Благоевград, живеещ в ж.к. "Ален Мак“ бл.8, предаде репортер на "Фокус".

От съюза на българските спасители - отряд Благоевград информират, че Емил последно е забелязан от двама сигурни свидетели, познаващи го лично, зад блок 8, около 12:30 - 13:00 часа в събота - 25 ноември. 

С вероятно намерение да се разходи, Емил е видян да се отправя в посока кръговото на булевард "Пейо Яворов" и пътя за село Изгрев.

Бил е облечен със сини дънки, черно яке и сива лятна шапка с козирка. Не носел нищо със себе си.

Безследно изчезналият не е с деменция и не страда от хронични заболявания. 

От известно време е бил в депресия, според негови близки. Нормално подвижен за възрастта си, с болки в краката при продължително ходене.

Колата, ключовете за нея, както и портфейл и лична карта не са с него и не е имал намерение да пътува или отсъства. Не е взел пари със себе си или друго насочващо към намерение да пътува.

Издирването от близки, полиция и Съюз на българските спасители - отряд Благоевград продължава и към този момент. Търсенето е съсредоточено южно от квартал "Ален Мак", около булевард "Пейо Яворов".

Проверяват се шахти, отводнителни канали и изоставени бараки и строежи. 

Предстои при благоприятни метрологични условия да се организира мащабна акция, за която ще нужда от доброволци, за да се търси в районите от снимките.

Емил Даракчиев е висок около 160 см. С тъмни дрехи. И няма вероятност просто да се разхожда за да се види и разпознае затова е нужно детайлно търсене. Изчезнал е в дъждовен ден, няколко часа преди сериозното влошаване на времето в събота. 

Възможно е да се е подслонил някъде или да е паднал в необезопасена шахта.