Безплатното извозване на отпадъци, генерирани от строителните дейности и ремонти в домовете, ще продължи и през есенния сезон, съобщиха от Община Русе. Гражданите могат все още да се възползват от възможността и да изхвърлят отпадъците, генерирани от ремонти в домовете, на следните локации:

жк. "Дружба-1“, ул. "Студен кладенец“ №12 А, до бл.33

жк. "Дружба 3“, ул. "Илинден“, от страни на ДГ "Снежанка“, до контейнерите за битови отпадъци.

жк. "Дружба 3“, срещу бл. 47 и бл. 53 - паркинг

жк. "Чародейка-север“, ул. "Филип Станиславов“ до бл. 402

жк. "Чародейка“, бул. "Христо Ботев“ – зелена площ срещу бл. 118

жк. "Цветница“, Алея Ела №3, бл. Ангар

жк. Възраждане, бул. "Родина“№41 – паркинг, в близост до задния вход на РУ "Ангел Кънчев“

жк. "Възраждане“, зад закрития пазар до бл. "Н. Стрелковски“

жк. "Здравец“, ул. "Рига“, срещу бл. "Боряна“ – паркинг

жк. "Здравец-север“ 1, ул. "Бабуна планина, пред бл. Бабуна планина

Център, ул. "Иларион Макариополски“ (на гърба на бившият родилен дом)

жк. "Родина“3, кръстовището на бул. "Родина“ с ул. "Васил Друмев“

Кв. "Ялта“, ул. "Щип“ №17

Център, ул. "Богдан войвода“ 8, от страни на бл. Пламък, (до контейнерите за битови отпадъци)

Строителните отпадъци, които могат да бъдат изхвърлени в контейнерите, са следните: бетон, тухли, керемиди, плочки, керамични изделия, дървесина, стъкло, почва, камъни, изолационни материали, които не съдържат азбест или опасни вещества, строителни отпадъци на основата на гипс, които не съдържат опасни отпадъци, смесени отпадъци от строителство и събаряне, които не съдържат живак и опасни вещества.

Призовават се гражданите да използват контейнерите по предназначение, като изхвърлят в тях само строителни отпадъци, а не отпадъци от бита, мебели, дрехи, алуминиева дограма, растителни отпадъци, клони и др. За това ще съблюдават при проверките си и общинските служители от СЗ "КООРС“.

Кампанията за безплатно извозване на строителни отпадъци от домакинствата е част от изпълнението на проект № BGENVIRONMENT-3-002-0005-C02 "Мерки за подобряване управлението на отпадъците в общините Русе, Тутракан, Сливо поле и Ветово“ по Програма "Опазване на околната среда и климатичните промени, финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.“, с програмен оператор Министерството на околната среда и водите. Подробна информация за останалите дейности по проекта може да откриете на официалния му сайт.

Повече информация можете да получите на тел. 082/506 -792.