Български Червен кръст-Бургас и д-р Светослав Тодоров – заместник-директор на УМБАЛ-Бургас и лектор по Първа помощ, организират безплатно обучение по Първа помощ за широката общественост. Събитието ще се проведе на 31 май от 13.00 до 15.30 часа в заседателната зала на Областна управа Бургас като за участие са поканени представители на институции, НПО и граждани, проявяващи интерес по темата.

Д-р Тодоров - обучител с дългогодишен опит по темата, ще постави акцент върху най-важните теми от областта на първата долекарска помощ и третирането на някои животозастрашаващи състояния. Поканата е подходяща и за родители на бебета и малки деца, тъй като обучението ще включва и първа помощ при деца и бебета.

Една от основните задачи на БЧК е подготовката на населението за справяне с кризисни ситуации и разпространяване на хуманитарните принципи и идеи. Надяваме се чрез запознаването на все по-широк кръг от хора с тази толкова важна тема да успеем да спомогнем за опазването живота и здравето на хората и да ги подготвим как да реагират адекватно в случай на инцидент или бедствие.