Безплатни прожекции в Пловдив ще радват най-малките и тази пролет в "Lucky – Дом на киното“ - всеки уикенд от 6 до 28 април.

Някои от най-касовите заглавия за деца от изминалата година са селектирани за програмата на Детския кинофест, която ще представи 2D филми, дублирани на български език. Хитове като "Желание“, "Уонка“, "Тролчета: бандата се събира“, "Спайдърмен“ и други ще радват децата в четирите поредни уикенда на Детски филмов фестивал от 11:00 и 13:00 часа.  Безплатните билети за деца и тези за възрастни на цена 6 лв, се получават от касата на киното след 10:00 часа в деня на прожекцията.

За първа година фестивалът си партнира с най-награждаваната образователна платформа в България - "Уча.се", благодарение на която ще бъдат представени поредица от любопитни и полезни видеоматериали преди началото на всеки филм.

Децата ще имат възможност да се запознаят с важни теми като здравословно хранене, уменията на 21ви век, българското кино, професии на бъдещето и др. Във финала на фестивала ще бъде изтеглена и томбола с награди – безплатни абонаменти от "Уча.се".

Детски филмов фестивал е част от културния календар на Пловдив и дава възможност на най-малките да се срещнат с магията на седмото изкуство. Той се организира от фирма "Артфилм“ с финансовата подкрепа на Община Пловдив.