По повод традиционния втори етап от Националната АНТИСПИН кампания, РЗИ-Стара Загора ще осъществи различни дейности, предаде репортер на "Фокус". Всички желаещи гости и граждани на Стара Загора могат да се възползват от възможността безплатно да се консултират и изследват за ХИВ, хепатит В и хепатит С с бързи тестове.

Това може да се случи от 12.00 до 14.00 часа днес в Медицинския факултет на Тракийския университет в "Кабинет по семейно планиране и сексуално здраве“ – съвместна инициатива с Българска асоциация по семейно планиране, клан Стара Загора, както и в мобилния кабинет на РЗИ – Стара Загора в централна градска част на Стара Загора, съвместна инициатива с БМЧК – Стара Загора. Консултациите и изследванията ще се извършат от обучени лекари от РЗИ – Стара Загора – консултанти на КАБКИС 10.

КАБКИС 10 при РЗИ – Стара Загора ще предоставя услуги за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В и С през целия ден на 14.02.2023 г. от 9.00 ч. до 16.30 ч. в кабинета на адрес гр. Стара Загора, ул. "Ст. Караджа“ № 10 – административна сграда на РЗИ – Стара Загора.

Рени АТАНАСОВА