"Пампорово“ АД, съвместно с общините Смолян и Чепеларе, спортни клубове и организации, представители на бизнеса в курорта и любители на планината се събират днес в курорта, за да се включат за поредна година в кампанията "Да почистим Пампорово заедно“, съобщиха от "Пампорово“ АД. Сборен пункт е плац Студенец в курорта, където в 10:00 часа ще се разпределят групите по райони и ще се раздадат ръкавици и чували на всички участници в кампанията.

За доброволците ще бъде осигурен безплатен превоз от градовете Смолян и Чепеларе. Бусовете ще тръгват в 9:30 часа от паркинга пред църквата "Св. Висарион Смолянски“ в град Смолян и от паркинга пред община Чепеларе с връщане обратно в следобедните часове.

Освен удовлетворение от добре свършената работа по почистване на планината и разходка за събиране на лечебни билки на Еньовден, участниците в кампанията ще получат безплатен достъп до атракционите в приключенски парк "Язовира“ и до лифт Студенец-връх Снежанка, в знак на благодарност за участието в кампанията. Организаторите призовава всички любители на планината да се включат активно в нейното почистване, така че да запазим природата чиста и да направим гората приятно място за всички целогодишно.