Отново стартират обиколки из емблематични места под липите, част от инициативата "Безплатни градски турове Стара Загора – неразказани истории по правите улици“, предаде репортер на "Фокус". Това ще се случи следващия уикенд, на 3 и 4 юни, от 11.00 часа. Организатори са Община Стара Загора, а гид на обиколката и този път ще бъде Ива Духтева от Туристическия информационен център.

Най-новата тема, избрана специално за децата, е "Стара Загора и нейните талисмани“. От Туристическия информационен център очакват всички любознателни малчугани да станат част от вълнуващата изследователска разходка, по случай Деня на детето, която ще даде подробности за онези старозагорски обекти със значими и интересни фигурки, които предизвикват любопитство и усмивки както в малки, така и в големи.

Всички деца на възраст от 6 до 17 години, заедно с техните родители, могат да се запишат предварително по най-удобния за тях начин: на място в Туристически информационен център (бул.“Руски“ № 27), на тел.: 042/ 62 70 98 или във формата: https://forms.gle/ Es3ubkt2t2k1WY517.

Рени АТАНАСОВА

Рени АТАНАСОВА