В първата събота на месец септември от 9.30 часа ще се проведе безплатен градски тур по следите на времето в Стара Загора, предаде кореспондентът на Радио "Фокус"-Стара Загора. Началната спирка на пътешествието под наслов "Часовниците на Стара Загора“ е Туристическият информационен център.

Градският изследовател и доктор по социална антропология Мария Славчева ще разкрие историята на някои от най-известните часовници в Стара Загора, както и тайната на точното време, част от живота на известни старозагорски часовникари. Участниците ще се потопят в магията на времето и ще пътуват до миналото столетие. Турът завършва пред емблематичния часовник на Държавен куклен театър. 

Инициативата на Община Стара Загора и Туристически информационен център - "Стара Загора - неразказани истории по правите улици“, се осъществява с помощта на Регионален исторически музей - Стара Загора и Регионална библиотека "Захарий Княжески" - Стара Загора. 

Желаещите могат да се запишат на място в Туристически информационен център, на тел.: 042/ 62 70 98 или като попълнят заявка в следната форма: https://forms.gle/VHgBdRb4wdh3wgoz5

Рени АТАНАСОВА