"Черно море и неговите обитатели" е беседата на Регионален исторически музей (РИМ) Бургас по случай Световния ден на водата, съобщиха от културната институция. Световния ден на водата се отбелязва ежегодно от 1992 година насам и цели да привлича вниманието върху важността и опазването на водните ресурси.

По този повод от 20 до 24 март т.г. Природонаучният музей към РИМ-Бургас е подготвил беседа, по време на която могат да се научат любопитни факти за нашето Черно море и неговите обитатели.

Екипът на музея е разработил специална беседа, в която представя основните характеристики на Черно море, като по-слаба соленост, наличие на слой от сероводород, който е лишен от живот и др. и как тези особености са се отразили на неговите обитатели.

Посетителите ще научат дали в нашето море се срещат отровни риби, колко е "опасна“ черноморската акула, защо калканът е плосък, а морската лястовица риба ли е, или птица. Лекцията е насочена предимно към ученици и студенти, но и към всички любознателни жители и гости на Бургас. Лекторите са музейните специалисти, които са посветени в темите и могат да ги представят по интересен и увлекателен начин.

Беседата e по предварителна заявка на място в музея (ул. "К. Фотинов" 30) или на телефон: 056 84 32 39.