Бдение в памет на 14-годишния Филип, който загуби живота си на пешеходна пътека в центъра на София. Точно преди 6 месеца, Петър Тодоров с превишена скорост и алкохол в кръвта уби на място момчето.

В 21 часа тази вечер в небето над фаталната пешеходна пътека между улиците "Гурко" и "Цар Иван Шишман" полетяха фенери и балони в памет на Филип, предаде националната телевизия. Той загина преди 6 месеца, блъснат от 37-годишния Петър Тодоров, който по време на инцидента е шофирал с повече от 80 километра в час, при ограничение 30.

Тодоров е седнал зад волана и с 2,2 промила концентрация на алкохол в кръвта. По време на катастрофата в колата на Тодоров са се возили жена и нейното дете. Миналата седмица близки на убития на пешеходна пътека 14-годишен Филип блокираха улица "Гурко" срещу решението на съда за пускането на извършителя на престъплението Петър Тодоров под домашен арест.

Бдението тази вечер е организирано от Фондация "Ангели на пътя", в която членуват родители, загубили децата си при пътни произшествия.