На 1 декември 2022 г. Базата за осигуряване и поддръжка от състава на Военноморските сили отбеляза първата годишнина от своето създаване, съобщиха от ВМС.

Командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов прие строя и поздрави личния състав по случай празника.

Гости на тържеството бяха офицери от Щаба на Военноморските сили, командири на военни формирования и началници на структури на Министерство на отбраната от гарнизона.

В празничното си слово командирът на формированието полковник Любен Янков изрази своята удовлетвореност от много добрите резултати, постигнати за краткото време на функциониране на организационната, управленска и логистична структура, която той командва. Той благодари на офицерите, старшините, матросите и цивилните служители за всеотдайната им служба и изрази увереността си в бъдещите им още по-големи професионални успехи.

Със своя заповед контраадмирал Михайлов награди отличили се военнослужещи и цивилни служители, проявили висок професионализъм и отговорност при изпълнение на служебните си задължения. В своето приветствие той открои широкия спектър от задачи, които формированието изпълнява, давайки своя значим принос за всестранното и непрекъснато осигуряване на дейността на Командването и Щаба на флота.

Полковник Янков също връчи предметни награди, удостои с грамоти и изказа благодарност на свои подчинени по случай празника.