Одобряването на временната организация на движението за третия участък от реконструкцията на "Даме Груев" е новата причина, заради която по многострадалната улица не се работи на 100 процента, предаде репортер на Агенция "Фокус".

По втория участък вече са направени разпределителният водопровод и канализацията, но се изчаква затварянето на третата отсечка, защото новият водопровод трябва да се положи на мястото на стария, обясни шефът на строителната фирма "Парсек груп" Бончо Бонев. 

Подмяната трябва стане от кран до кран, в конкретния случай - в южната страна на "Даме Груев" от ул. "Охрид" до края на ОУ "Братя Миладинови" да се изкопае траншея и там да се положи новия напорен чугунен водопровод f 600. Иначе има опасност да се повтори ситуацията с ул. "Богомил", където беше трудно напасването на новия със стария водопровод и жители на голям район останаха дълго време без вода, уточни кметът на район "Южен" Костадин Язов

Все още не са съборени отчуждените къщи, тъй като за единия обект има жалба в Административния съд. Проблемът не е належащ за момента и е намерено техническо решение да се направи байпас към полиетиленовия водопровод в северния край на "Даме Груев". Временната връзка при ул. "Тодор Александров" ще се махне след разчистването на терена.