Бащата на малтретираното 5-годишно дете ще се срещне със сина си за пръв път след излизането му от болницата. Това съобщи за "Фокус" Донка Аргирова, директор Дирекция "Социално подпомагане" в Пловдив.

"Можем да кажем, че работим активно с бащата, той има достъп до детето си", каза Аргирова. 

Срещата днес ще се осъществи извън социалното заведение заради грипната епидемия, за да не се застрашава здравето на останалите деца, настанени в Центъра, уточни Аргирова. 

Веднага след излизането му от болницата, след като беше малтретирано и обезобразено от приятеля на майката, момченцето е било настанено в Център от семеен тип.

Пред една от националните телевизии бащата заяви, че социалните власти му отказват достъп до детето. А днес от "Закрила на детето" се изпуснаха и коментираха неофициално, че контактът между двамата не е близък. 

Донка Аргирова обаче заяви с категоричност, че контактът между бащата и детето е близък и няма място за притеснение. Момчето е настанено в Центъра, чувства се добре, а днес ще се осъществи срещата с баща му. Детото се възстановява бавно и вече се чувства по-добре.

Майката досега не е заявявала желание пред социалните работници, че желае да види детето си. Но те уверяват, че жената контактува с бащата на детето си и получава информация.