Цяла седмица Басейнова дирекция “Черноморски район" (БДЧР) празнува и отбелязва Световния ден на водата под мотото "Вода за мир“.

В няколко последователни дни ученици от VII клас на СУ "Никола Вапцаров“ във Варна посетиха дирекцията. Бяха изнесени презентации пред 5 паралелки.  Учениците активно се включиха с коментари и въпроси, което свидетелства за загрижеността и отношението към опазването на водите в Черноморския басейнов район.

Директор дирекция "Планове и разрешителни“ и експерти от дирекцията посетиха Математическа гимназия "Д-р Петър Берон“ и изнесоха презентации, организираха игри за математиците от 5 до 7 клас.

Басейнова дирекция съвместно с РИОСВ-Варна посетиха ЧДГ "Мечтатели“ и ДГ "Звездичка“. Децата от ЧДГ "Мечтатели“ показаха знания и готовност да пазят водата.  ДГ "Звездичка“ подготвиха изключителен концерт на тема "Звездни капки“.

По повод традиционното отбелязване на Световния ден на водата, БДЧР и еколозите на СУ "Димчо Дебелянов“ организираха  отборно състезание с викторина.

Децата от Ателие за изобразителни изкуства, гр. Търговище активно участваха като украсиха празника на водата със своите приказни рисунки.

Инициативите продължават и в следващите дни с посещение на експерти на БДЧР в град Бургас – ДГ "Вълшебство“ и в ДГ "Изворче“ град Шумен.  

Всички участници в мероприятията получиха грамоти и награди.