Новият корпус към самостоятелна детска ясла №35 "Вълшебство" в район "Триадица" скоро ще е напълно готов. Това съобщи Дончо Барбалов, заместник-кмет по навравление “Финанси и здравеопазване" към Столична община.

Ето какво написа той в личния си профил във Фейсбук: "В момента се работи по завършване на таваните в помещенията за 4 нови групи и физкултурния салон. Стаите за всяка от новите групи ще са в различен цвят - синьо, зелено, жълто и оранжево.

В същите весели цветове са и фасадите на сградата. Поставят се парапети по стълбищата и се изграждат новите детски площадки в двора. С допълнителните групи местата в СДЯ 35 ще станат общо 160 (или 8 групи).

Работата по обекта трябва да приключи до края на годината. На територията на Столична община СДЯ 35 "Вълшебство" е единствената специализирана в ранната рехабилитация на деца с увреден слух. Детското заведение работи със сурдопедагози.

В яслата са създадени всички условия за интеграция на деца с увреден слух, като те се отглеждат в общи групи с чуващите им връстници".