За поредна година, на 18 септември, неделя, Район "Банкя“  се включва в инициативата на "Нестле за Живей активно! Град 2022“. Актуалното мото е "Активни ден и нощ“, съобщиха от Столична община.

Може да посетите Банкя за шесткилометров поход по богато озонираната "Пътека на здравето",  за да се насладите на един от най-приятните маршрути в Люлин планина - предпочитано място за отдих и разходка сред природата от семейства с деца и хора със сърдечно-съдови заболявания. Желаещите да се включат в похода да бъдат в 9:00 часа на входа на "Пътеката на здравето".

Крайната точка ще е парк "Ротонда", където ще ви очаква от 12:30 "Флавон като начин на живот“. Там ще научите какво е "флавон" и ще можете да се включите в разговор, свързан със супер храните.               

В 14:00 ще започне   Зумба с Мария Ецова. Ако сте почитатели на тази групова аеробна тренировка, заповядайте на безплатен урок по зумба с прекрасната Мария и бъдете със спортно облекло.

В 15:00 часа - народни танци с Виктор Николов. Ръководителят на танцово студио "Имане“ ще ви потопи в неповторимата атмосфера на българския фолклор. Ако искате да научите нови хороводни стъпки, това ще бъде  вашият танцов уъркшоп на открито.

Игри за цялото семейство ще има от 16:00 часа - за малчуганите и техните родители. Неангажиращите забавления със скачане на въже, волейбол, бадминтон няма да имат състезателен характер.

Всички активно включили се в дейностите в град Банкя ще получат рекламна тениска.

От 20:00 часа пред НДК  ще е финалното събитие.