Традиционният събор в кюстендилското село Слокощица прераства в балканска среща "Музика без граници“, предаде репортер на "Фокус“. Събитието ще се проведе на 18 и 19 май на стадиона в селото, а входът е свободен.

То ще събере на едно място едни от най-популярните български, сръбски и македонски изпълнители и ще превърне кюстендилския регион в център за културно сътрудничество.

Музикалното събитие, което и в двата дни ще стартира от 14.00 часа, ще бъде мост между хората от Балканите, традициите и бъдещето. Над 10 популярни изпълнители ще се включат в концертите.

Сред тях са: Тони Дачева, Симона Загорова и Лилия Семкова от България; Мирослав Илич, Драган Коич – Кеба, Милица Милованович, Оркестърът на Миша Миятович от Сърбия; Наум Петрески, Зуйца Лазова, Елена Велевска, Оркестърът на Мишел Трайковски от Република Северна Македония.

Гостите на "Балканска среща: Музика без граници“ ще имат възможността да се насладят и на изпълненията на талантливите местни фолклорни групи, както и на прекрасните танцьори от Ансамбъл "Чинари“.