Своя професионален празник отбелязаха лекари и акушерки в Горна Оряховица в навечерието на Деня на родилната помощ – 21 януари, предаде кореспондент на "Фокус“. Тържеството се проведе в Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ "Св. Иван Рилски“. Специален гост беше кметът инж. Добромир Добрев. Той поздрави екипа и им пожела да са здрави.

"Пожелавам детски глъч в отделението през цялата година! Пожелавам на целия екип да работите в единство и синхрон, като се надявам през годината в отделението да започнат работа още млади сестри, акушерки и лекари, защото това е основен проблем не само на нашата болница, но и на другите болници в страната - завръщането на младите кадри в общинските и държавните болници. Честит празник, бъдете благословени“, каза още градоначалникът.

Управителят на болницата д-р Иван Иванов също поздрави своите колеги с професионалния празник.

"Вие имате една прекрасна професия, във вашите ръце се ражда човешкия живот! Това е една огромна отговорност, никога не я забравяйте и я носете с чест! Вярвайте в себе си, в своя професионализъм и само тогава и вашите пациенти ще имат вяра във вас, и бъдещите родилки ще идват без колебание да раждат в нашето прекрасно отделение“, пожела д-р Иванов.

По традиция най- младите акушерки измиха ритуално ръцете на началника на отделението д-р Михаил Милатович, който се завърна след няколкомесечно отсъствие на работа. Младите момичета са второкурсничките специалност "Акушерство“ към Филиала на МУ - Велимира Стойнова и Румина Трифонова и работят в Родилно отделение от ноември.

За поредна година от Община Горна Оряховица бяха връчени подаръци и цветя за бебето и родилката, които посрещат Бабинден в АГО. Този път това са Анджелина Грънчарова и малкият Симеон, който се роди навръх Антоновден с мерки 3 800 и ръст 52 см. За 24-годишната Анджелина, която е рехабилитатор в МБАЛ, това е първо раждане.

Благодарности, признание и малки дарове медиците получиха и от Женското благотворително дружество "Свети Мина“, както и от родители и учители от ДГ "Елена Грънчарова“.