И тази година посрещането на Баба Марта в ДГ "Захарно петле“ в район "Северен“ се превърна в емоционален и вълнуващ празник. Екипът на детската градина предварително се беше погрижил за доброто настроение на малчуганите с тематична украса и изложба от мартенички, изработени от децата и техните родители. А на двора на детската градина беше украсено дърво с мартенички, съобщиха от детската градина.

Празничното тържество започна с куклен театър "Преждата на Баба Марта“, подготвен и представен от педагозите на детското заведение. Приказните герои - Лиса, Рунтавелка, Зайко, Врабчо, Пижо и Пенда забавляваха децата със своята увлекателна история. Накрая, облечена в народна носия и с пълна кошница в ръка, пристигна Баба Марта. Децата я посрещнаха с много радост и вълнение. На малчуганите тя разказа легендата за този стар български обичай. Те бяха научили много стихчета и песнички, с които я зарадваха. Развеселена и доволна от топлото посрещане на децата, Баба Марта им подари традиционна българска мартеничка. И обеща, че ще прогони студената зима, за да се радваме на слънчева и топла пролет.

"Пожелавам на децата да бъдат здрави, бели и червени, много радостни, усмихнати и любознателни.А на екипа на детската градина и нейния директор Тони Табакова-все така с ентусиазъм и професионализъм да обучават малчуганите в уважение към българските обичаи“, заяви кметът на район "Северен“ Стоян Алексиев, който беше гост на тържеството.

Директорът на ДГ "Захарно петле“ поздрави децата и гостите с първомартенския ден, като пожела на всички да бъдат преди всичко здрави, да имат много късмет и да носят в сърцата си много любов и щастие.

На празника присъства и секретарят на район "Северен“ Стайко Танев.