За пръв път от 18 години листата на БСП в Пловдив се води от пловдивчанин. Това е градският лидер Иван Петков, който заедно със заместник-председателя на партията Кристиан Вигенин регистрираха в 16 РИК кандидатската листа за участие в изборите на 2 април, предаде репортер на "Фокус".

Листата на БСП се състои от 24 кандидати. Втори е художникът Матей Матеев, трети патоанатомът доц. Илия Биволарски, следват адвокат Наум Китанов и младата социалистка Марина Узунова. Под №10 е представителката на коалиционния партньор Теодора Николаева. 

"Разчитаме да подобрим резултатите спрямо предходните избори. Има хора, които се регистрираха в други листи. Смутен съм. Тези хора разрушаваха нашата партийна организация" - коментира водачът Иван Петков. "Отцепниците не са много. Те отдавна не работят за БСП, нито на предишната, нито на по-предната кампания. Не мисля, че ще окаже резултат" - допълни Кристиан Вигенин, който две поредни кампании водеше листата на социалистите в Пловдив. Убеден е, че в България ще има силна левица, структурирана около БСП.

Вигенин сподели, че Пловдив остава в сърцето и ума му, защото има редица инфраструктурни проекти, които имат нужда от държавна подкрепа, и, ако има стабилно правителство и парламент, той ще работи за реализацията им. Призна, че Панаирът е една от раните на Пловдив и изрази надежда, че нова местна власт наесен може да приключи темата.