БСП – София отново издигат Диана Тонова за председател на Столичния общински съвет и не подкрепят идеята най-възрастният член на общинския съвет да оглави местния парламент. Това обяви Иван Таков пред журналисти преди началото на заседанието на СОС, предаде репортер на "Фокус“.

"Потвърждавам отново, че ние ще потвърдим нашата кандидатура на Диана Тонова от последното заседание. Ако останалите колеги проявят разум и подкрепят тази достойна кандидатура, ще имаме избран председател на общинския съвет“, категоричен бе той.

Таков отхвърли възможността БСП-София да подкрепи най-възрастният представител на СОС. Това е Грета Стефанова, а по думите му тя е открила СОС с предложението да се премахват паметници, а не акцентирала върху истинските проблеми на града.

БСП – София изпраща две писма до Васил Терзиев – първото за изготвяне на финансово-икономически анализ за състоянието на СОС, включително и такъв за общинските дружества. Второто за изслушването на почистващите фирми, на ръководството на Топлофикация - София, Софийска вода, електроразпределителните фирми и дирекция "Зелени системи“.