Коалиция "БСП за България“ регистрира в Общинската избирателна комисия кандидатите за кмет на Община Пловдив, за районни кметове и листата за общински съветници за участие в местните избори на 29 октомври, предаде репортер на "Фокус".

Документите бяха подадени от председателя на ГС на БСП-Пловдив Иван Петков, кандидатът за кмет на Община Пловдив арх. Костадин Палазов, водачът на листата инж. Калин Минчев, кандидати за кметове по райони и кандидати за общински съветници от листата на социалистите.

"Тръгваме на изборите обединени. БСП излиза с най-младата си листа - имаме двама представили на 22 години с образование в сферата на културата, а най-възрастния кандидат е уважаваната доктор Венета Заранкова. 

Ще се борим за всеки глас в Пловдив. Ще покажем истинското лице на БСП и се надявам, че освен леви избиратели, ще ни подкрепят и тези, които години не са подкрепяли никого" - каза след регистрацията лидерът Иван Петков.  

Листата на коалицията е от 45 души. Заявката и амбицията на ръководството на левицата е да вкара повече съветници отколкото досега.

Във вторник "БСП за България" ще запознае медиите със своята визия за местните избори.