Градската организация на БСП в Пловдив проведе дискусия на тема "130 години социалистическо движение в Пловдив – минало, настояще и бъдеще“, съобщиха от пресцентъра на партията. Срещата, в която участваха около 150 човека, продължи близо три часа. Модератор беше доц. Атанаска Тенева, а лектори бяха проф. Искра Баева, историкът д-р Иванка Митева и народният представител и председател на социалистите под тепетата Иван Петков.

С историческо експозе за социалистическото движение в Пловдив старт на форума даде д-р Иванка Митева. Проф. Искра Баева хронологично коментира събитията след 09-ти септември, както и от периода от началото на прехода насам. Пред аудиторията се коментираха много актуални въпроси, свързани със социалната държава, капитала в наши дни, бъдещето на лявото в международен план, както и в България.

Бяха засегнати и исторически некоректните факти, които се появяват в настоящето, както в литературата, така и в социалните мрежи. Обсъдени бяха също проблемите, с които се сблъсква пловдивската организация, и методите, които занапред да се използват за утвърждаване на социалистите в Пловдив като гарант за справяне с нуждите на обществото.