На провелото се днес заседание на Градската конференция на БСП-Пловдив социалистите избраха на първо място в листата си за предстоящите парламентарни избори досегашния депутат и настоящ председател на левицата в града под тепетата Иван Петков. Делегатите застанаха зад него да бъде и водач на листата в 16 МИР. Това съобшиха от пресцентъра на партията.

При проведеното тайно гласуване Петков събра 94 от общо 112 делегатски гласове, което му осигури първото място. Конференцията избра втори да бъде известният пловдивски художник Матей Матеев, а трети - патоанатомът доц. д-р Илия Биволарски. След него са председателят на Район Западен Наум Китанов, младият икономист Марина Узунова, експертът по сигурността Панчо Панчев, икономистът Николай Маринов. След тях се нарежда световно известният диригент Врам Чифчиян, ген. Йохан Петков е на девето място, а десетката затваря бившият зам.-областен управител на Пловдив Григор Станков.

Конференцията застава твърдо зад своя председател Иван Петков да бъде и водач на листата на “БСП за България" от 16 МИР. Делегатите потвърдиха и пълната си подкрепа към националното ръководство за политиките срещу джендър идеологията и действията срещу хората, саботирали Конгреса.

Припомняме, че за 24.02.2023 г., петък, е насрочено заседание на Националния съвет на БСП, който да утвърди листите и да включи в тях граждански квоти и коалиционни партньори. Също така, по Устав, Националният съвет определя и водачите на листите.