БСП ще предложи мерки за ограничаване на корупцията, която до момента е част от разходната част на бюджета на община Пловдив. Това обяви на пресконференция председателят на групата съветници на социалистите инж. Калин Милчев, предаде репортер на "Фокус".

Както вече съобщихме, проектобюджетът на Община Пловдив за 2024 г. е в размер на 683 918 800 лева, от които 263 046 008 лв. ще отидат за заплати и възнаграждения за персонала, нает по трудови и служебни правоотношения.

За капиталовите разходи се предвиждат 123 375 273 лева, като от бюджета се предвиждат 108 761 615 лв, а останалите са делегирани от държавата дейности и от дофинансиране на ДДД, със съответното съфинансиране. Това показват документите, публикувани в сайта на градската администрация

За 27 януари е насрочено обществено обсъждане на проектобюджета на града. До тогава експертите на БСП ще подготвят своите позиции по секторните политики. 

"Надявам се и да успеем на нарочна пресконференция, изцяло по темата за бюджет, да ви съберем отново и да заявим вече официално нашите предложения в сферите на здравеопазване, социално дело, местна икономика, екология и съответно - ограничаване на корупцията, която до момента е част от разходната част на бюджета в община Пловдив" - каза Милчев.