Българовското авто-мото шествие потегли от Бургас, предаде репортер на "Фокус". Инициативата се превърна в традиция, която ежегодно бележи началото на събитията, посветени на националния ни празник.

Стотици родолюбци и любители на високите скорости се събраха на Морската гара, където бе сборният пункт на всички участници. За празничната атмосфера на място допринесоха талантите от СУ "Добри Чинтулов" и Клуба по спортна акробатика "Нефтохимик", които бяха подготвили специална програма, с която изненадаха присъстващите. 

Началото на шествието бе дадено от кмета на града Димитър Николов, който заяви: "Нека това да е още един повод да се гордеем, да си подадем ръка и да се почувстваме достойни наследници на нашите праотци, които са пролели ненапразно кръвта си за българската свобода". 

Българовското шествие ще премине под полицейски ескорт през главните улици и булеварди на Бургас.

Маршрутът е следният: Морска гара - по ул. "Булаир“ - бул. "Демокрация“ - бул. "Стефан Стамболов“ - кв. "Ветрен“ - град Българово.

На централния площад в Българово ще се проведе концерт-спектакъл с участието на рецитатори от ОУ "Васил Левски“ – Българово – Дария и Рая Ангелови, Марион Дачева и Даниел Червенков от ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията“ – Бургас, ТА "Българит“ – Българово, СУ "Добри Чинтулов“, КСА "Нефтохимик 2011“ и гласът на Странджа – Костадин Михайлов.