Подсъдимият в процеса срещу Ральо Ралев Иван Делевски е блокиран на летището във Виена, което е причината днешното заседание да бъде отложено, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Късно снощи Летище София съобщи за отменени полети на Austrian Airlines от и до Виена на 28 и 29 март 2024. Екипажите на самолетите на Austrian Airlines ще преустановят работата си заради спор за заплащането им.

Собственикът на частна фирма Иван Делевски е сред многото пътуващи, които стават "заложници" на авиоблокадата. 

Заради невъзможността му от явяване днес, съдия Екатерина Роглекова трябваше да насрочи датата 9 май за следващо заседание, когато ще бъдат изслушани другите свидетели и вещи лица в процеса.

Припомняме, че Девелски е подсъдим в процеса срещу бившия кмет на район "Северен" Ральо Ралев.

Ралев е обвинен за взимане на подкуп от 60 000 лева чрез подставено лице. Заедно с него подсъдими са още Даниела Вълова, която е бивш началник на отдел в района и Иван Делевски, който е взел въпросните пари.

Фактическото им предаване става на Иван Делевски, а според обвинението на прокуратурата целта е Ральо Ралев да упражни влияние върху длъжностно лице – главния  архитект на "Северен" Михаил Богданов, във връзка с правомощията му за одобряване на идеен инвестиционен проект за изграждане на жилищна сграда в района.