Продължава работата на екипите на ВиК по отстраняване на аварията на въздушника на магистралния водопровод, предаде репортер на Агенция "Фокус". Припомняме, че заради отстраняване на ЖП релси е било засегнато въпросното съоръжение на помпената станция на Скобелева майка. За ремонтните работи по отстраняване на аварията е било наложително спирането на две от четирите помпени станции, които захранват града. Това беше и причината снощи в "Тракия", "Източен" и части от район "Южен" по високите етажи  да няма вода

"Късно вечерта водоподаването в целия град беше възстановено, макар и с по-ниски нива на налягане", обясни инж. Антон Гълъбов от ВиК - Пловдив. По думите му съоръжението е на 100 % компрометирано. То е на 60 години, етернитово и ще се наложи цялостната му подмяна. 

"Шахтата, в която се намира, ще бъде разрушена напълно, след което ще я възстановим. Може да се наложи спиране на водата днес, но само за няколко часа, екипите работят непрекъснато", допълни инж. Гълъбов и заяви, че през почивните дни пловдивчани ше имат вода.

Той помоли за търпение от страна на пловдивчани, тъй като аварията е наистина сериозна.