Служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, посрещнаха представители на доброволните формирования в районните служби в Кюстендил и Рила, гостуваха и на ученици, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция та МВР – Кюстендил. По случай Международния ден на доброволеца  в  РСПБЗН – Кюстендил, представителите на Доброволното формирование към Община Кюстендил и домакините проведоха съвместно занятие за построяване на гасителни линии и работа с въздушно-дихателни апарати.

РСПБЗН – Рила, проведе съвместно занятие с Доброволното формирование в гр. Кочериново и учебно-демонстрационно занятие с Доброволното формирование в град Рила. Представители  на дирекцията бяха  гости на ученици в Кюстендил  и в Бобов дол, говориха за възможностите , който има желание да бъде доброволец, как  да получи първоначална подготовка за участие в дейности, свързани със защита на населението при бедствия, пожари и други извънредни ситуации.

Директорът на РДПБЗН – Кюстендил,   комисар Св. Георгиев  поздрави колегите си, които работят с доброволците, които са мотиватори на младите хора да изберат пътя на безкористната подкрепа и конкретна помощ,  благодари им за мотивацията и професионалната помощ при подготовката на доброволците от формированията в областта, изрази увереност, че отдадеността на добрата кауза ще продължи да дава добри резултати, а партньорството между професионалните структури и доброволците ще продължи да се развива.

Той изпрати поздравление и до най-голямата общност от доброволци – ОС на БЧК, благодари им за партньорството и неугасващото желание да се образоват и да бъдат полезни в различни трудни ситуации и подкрепящи в добро.