Шестата въздушна обиколка на България идва на Летище Русе тази събота. На 23 септември от 10 часа на пистата на летището зрителите ще могат да се насладят на атрактивно авиошоу с опитни пилоти, включващо  демонстративни полети с  военни самолети и въздушна акробатика. В тях ще се включи и бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски“.

Събитията в цялата страна преминават под мотото "Да запазим летищата на България“ и се организират от Фондацията "Български Военновъздушни сили“, съвместно с Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България (AOПA) и Асоциацията на свръхлеката авиация в България (АСАБ).

Присъстващите ще могат да се запознаят и с направените инвестиции на Летище Русе и да получат повече информация за дейностите, които предстоят във връзка с разработването на неговия Генерален план, който ще позволи реализирането на граждански полети, пише РусеМедиа.

В памет на въздушните защитници на България и 111 години от гибелта на първата жертва от военната авиация Христо Топракчиев в Долна Митрополия ще бъде дадено началото на националната обиколка и ще бъде открита първата сертифицирана летателна площадка HEMS.