Майката на убития в Цалапица Димитър Малинов и нейни близки отново протестираха пред прокуратурата в Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Как да вярвам в институцията прокуратура, като показвате, че не се работи както  трябва?", извика по мегафона Атанаска Бакалова. 

Тя разказва всичко, което е преживяла от деня на изчезването на детето й до днес, като дава да се разбере, че се опитва да извършва собствено разследване, много преди институциите.

"Шест дни никой не си мръдна пръста да издирва Димитър. Ние близки обикаляхме да търсим Димитър", каза на мегафона майката.

Атанаска задава куп въпроси и настоява за адекватен отговор. 

"Нека да бъдат направени качествени разпити", настоява майката.

Викове "Мафия" отекват в пространството пред прокуратурата. Пред микрофона ни Атанаска Бакалова отново задава въпроси и търси отговори:

"Преди дни Бизюрев беше разпитан и каза, че е направил четири удара в торса на Митко. Кой тогава направи ударите в лицето му? Знаем вече, че тайният свидетел е Светослав, или Яница Гергинова, кой се обади и изкара Митко от дома ни? Всичко това трябва да се разбере. Тук има много неизвестни, нека да бъдат проведени качествени разпити! Кой констатира смъртта му и кой им даде право да заравят тялото на Димитър? Казаха ни, че 30 минути след това той е бил жив", говори още майката.

Тя пита защо е разделено делото от Окръжна прокуратура. Как така участниците в едно убийство се водят само виновни за лично укривателство. Атанаска твърди, че разполага с клип, на който се вижда, че двама малолетни, чиито имена тя назова, се били на мястото на убийството и дават някаква информация по телефона на някого. 2 минути след това идва колата и започва побоят.

"Всички тези хора трябва да бъдат разпитани качествено", настоява майката на Димитър.

"Искаме да знаем истината защо беше убит Митко, защо беше заровен и кой реши? Това е умишлено убийство", казва още майката.

Тя говори още и за чатовете на Димитър с Яница до 22.50 часа. Иска всички да бъдат разпитани. Твърди, че има информация, че Яница е разпитвана, както и Светослав, но не знае какво са казали те.

Протестите на близките на Димитър от Цалапица ще продължат днес, в 12 часа пред съда. 

Днес от 13.30 часа в Районния съд е делото срещу близнаците Динкови, обвинени за лично укривателство.