Доайенът в новия Общински съвет на Пловдив Атанас Узунов и Виолета Константинова са номинирани за председател на местния парламент, предаде репортер на "Фокус".

Бившият съдия № 1 на България е водещ на тържествената първа сесия, по време на която представителите на новата местна власт се заклеха.

Дневният ред на заседанието се състои от две точки - избор на временна комисия за избор на председател на ОбС и избор на председателя.

Временната комисия се състои от 7 членове: Георги Титюков (Съединени за Пловдив), д-р Веселка Христамян (ПП-ДБ), Симеон Петров (Възраждане), Ивайло Димов (ИТН), Савина Петкова (Българска прогресивна линия), Георги Василев (ГЕРБ), Калин Милчев (БСП за България). Те бяха одобрени анблок единодушно от всички 49 присъстващи. 

За председател на Общинския съвет от групата на ГЕРБ предложиха Атанас Узунов. Втората номинация направи групата на "Възраждане" - Виолета Константинова. 

След кратка почивка временната комисия определи правилата за избор на председател на ОбС. Самото гласуване за един от двамата кандидати започна в 10.23 ч. Съветниците имат 30 минути, за да изберат първия измежду тях.