ХI редовна отчетно-изборна конференция на Синдикален регионален съюз "Подкрепа" - Пловдив се проведе в Дома на културата "Борис Христов". В интервю за "Фокус" председателят на организацията Атанас Кръстев съобщи, че форумът приема действия и политики за следващия 4-годишен мандат. 

Основните проблеми, по които е работено през изтичащия мандат, са свързани с Кодекса на труда, със Закона за здравословни и безопасни условия на труд. Не малко усилия са вложени в редица действия и мероприятия във връзка с ковид-19, като на първо място се разясни на работници, служители и работодатели новата ситуация с преминаването към дистанционна работа на места, както и отпуските и почивките през тоя период. 

"Акцент беше работата ни в Комисията по дискриминация, относно синдикалния принцип и неравноправното и дискриминиращо изплащане на работните заплати в различни сектори" - посочи Кръстев.

Занапред със социалните партньори изключително важно ще бъде решаването на съществуващите проблеми, касаещи здравословните и безопасни условия на труд. 

"Не търсим конфронтация с никого. Бизнесът е важен за нас, знаете, че Пловдив е с почти нулева безработица, но в същото време проблемите са изключително много и те основно се изразяват в галопиращите цени, високата инфлация и твърде ниското заплащане, включително и на специалистите в тези компании" - коментира синдикалният лидер.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!