Самостоятелна експозиция част от творчеството на Десислава Минчева ще бъде представена от 1-ви до 23-ти ноември 2022 г. в изложбения салон на Арт Галерия Le Papillon, съобщиха от дирекция "Култура и духовно развитие“ към Община Варна. Изложбата, както и издаването на каталог с творбитe на художничката, създадени през периода 2016 – 2022, са подкрепени от Фонд "Култура“ на Община Варна.

Откриването на изложбата на 1-ви ноември е събитието, с което екипът на галерията е избрал да отбележи своите петнадесет години изложбена дейност, както и Денят на народните будители. Будителската дейност на галерията, като екип, но и на творците, свързани с нея, се изразява в стремежа й да стимулира и да развива сетива за естетически норми в публиката, като представя и разпространява стойностно изкуство.

Такава подкрепа ни оказва и Десислава Минчева. Тя има не само достойното присъствие на сцената на визуалното изкуство, но е и професор в Националната Художествена Академия, подпомагащ изграждането на редица български художници.

Експозицията е селекция творби, създадени през последните месеци, обединени от темата за красотата и жената, като нейна еманация. Десислава Минчева подхожда към изборът на своите сюжети с фин усет за красотата в естественото движение и присъствие. Вдъхновяващият я балетен танц и неговите главни героини изпълват и малките, и големите ѝ платна с огромното ѝ възхищение. Великолепните ѝ портрети и изящни фигури на балерини доказват увереността ѝ, че балета ни открива нещо свръх красиво, изпълнено едновременно с нежност и сила. Рисунката й не е идеализирана красота зад реализма, а истинска силна емоция, защото изкуството дава повече от това, което виждаме в живота. Произведенията ѝ провокират съзидателните сили на човешката природа към размисъл, към творчество и вдъхновяват за живот.