От официалното откриване на Археологическия комплекс "Долината на тракийските царе" край Казанлък е изминала едва седмица, а потокът от желаещи да го посетят показва натрупана жажда в гражданите на Казанлък и туристи от цял свят за подобен тип атракциони, предаде репортер на "Фокус". Заинтересоваността от страна на посетителите показва, че отличната симбиоза между отговорното и професионално изучаване на културното ни наследство и съвременните похвати за интерпретацията му, трябва да бъде наложена като практика в културния туризъм.

"Долината на тракийските царе" е късче земя, което ни пренася в познатия и непознат свят на траките и ни дава възможност да му се насладим в удобството на съвремието.

Историята и следите ѝ в днешното време трябва да се опознават, защото всичко, което е днес, носи в себе си всичко, което е било някога. "Долината на тракийските царе" е нашето достъпно пътешествие и мигновен скок във времето. Мястото, където "преди" и "сега" ни посрещат, за да ни разкажат за себе си, на фона на гледката, разкриваща съкровищата на Долината на розите.