Арестът на криминално проявения 42-годишен мъж е осъществен ден, след като 19-годишна е потърсила помощ в полицията, съобщиха от СДВР. Крайно изплашена тя обяснила, че е успяла да избяга от неин познат, който на 20 ноември към 20.30 часа се е опитал насила да я качи в лек автомобил в района на бул. "Ботевградско шосе“. Дни по-рано тя била настанена в кризисен център за жени пострадали от насилие.

В рамките на разследването по образуваното досъдебно производство криминалистите от столичното Пето РУ установили, че мъжът подбирал внимателно момичетата и след запознанство с тях, бързо ги превръщал в жертви на сексуални услуги. За целта, в създаден от него сайт,  публикувал техни снимки, а след обаждане на клиент, лично той е "доставял“ на посочен адрес съответното момиче, от което прибирал  уговорената предварително и получена сума. В случай на несъгласие на жертвата, той я принуждавал след жестоко малтретиране – връзване с вериги, гасене на цигари по тялото, нанасяне на порезни рани, вземане на опиати, заплахи за убийство. 

Събраните материали по случая са докладвани в Софийска районна прокуратура и на задържания е повдигнато обвинение по чл. 144 и  чл. 155 от НК, наложена му е  мярка за неотклонение "задържане под стража“ .