Районна прокуратура–Пловдив наблюдава дело за хулиганство – престъпление за чл. 325 ал. 1 от Наказателния кодекс, предаде репортер на "Фокус".

На 19 март 2023 г., сутринта, във Второ РУ–Пловдив, е бил подаден сигнал от адвокат Стефан Левашки, че докато разхождал кучето си в междублоково пространство в Пловдив, е бил нападнат от непознат мъж, без да го е провокирал.  Първоначално непознатият отправил множество обиди, както и заплахи, във връзка с това, че Левашки разхождал кучето си в района. В един момент непознатият хвърлил камък към Левашки и го уцелил в гърба.

Няма установени наранявания. След подадения сигнал е започнала проверка, като в рамките на 24 часа материалите са докладвани в Районна прокуратура–Пловдив и е образувано досъдебно производство за хулиганство.  Установен е бил извършителят на престъплението и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

В хода на разследването днес е било извършено разпознаване, при което Левашки е разпознал И.Д,. на 38 г., като извършител на деянието. Той не е осъждан. Предстои до края на деня на И.Д. да бъде повдигнато обвинение за хулиганство. Извършват се действия по разследването.