Полиция и прокуратура извършиха арести в "Столипиново". Акцията е по сигнал, постъпил в прокуратурата за стрелба в квартала. Случаят е в процес на уточняване, каза за Plovdiv24.bg наблюдаващият прокурор Тодор Павлов.

"Има жалба от внука на Ашим Асан, че на 4 март е стреляно по него от кола. Твърди, че е видял кой е карал колата и я описва. Това е синът на Асан Кучкаря", посочи прокурорът.

Асан Кучкаря е известен още като столипиновския "барон". Между него и Ашим Асан има изострени отношения, има закани за убийство от страна на Кучкаря и сина му срещу Ашим Асан, сина и внука му. А внукът му вече е бил и обект на стрелба", каза прокурор Павлов, като уточни, че всичко това е по разказ на потърпевшите, без да има доказателства.

Имало е и закани във Фейсбук, както и клипове със закани за убийство, свалени са и дискове със записи.

"Снощи четирима души - Асан Кучкаря, синът му Енвер Асан и още един човек са се подготвяли за покушение срещу Ашим Асан и сина му. На място с тях е отишла и още една кола с 5 души, уж да бъдат публика, но са имали охранителни функции", обясни още прокурорът по делото.

Така, на място са били задържани тези 8 души, като в колата на Кучкаря са намерени разтегателна метална палка и други хладни оръжия.

"Задържаме под стража тримата в колата на Кучкаря и още един, общо четирима. Сина му го издирват. Петимата от втората кола ще бъдат свидетели на случващото се", поясни прокурор Тодор Павлов.

Асан Кучкаря бе кандидат депутат от листата на ДПС на предишни избори.