Окръжен съд – Кюстендил потвърди определението на Районен съд – Кюстендил, с което е взета мярка за неотклонение "Задържане под стража“, по отношение на Ц. С. Това съобщиха от пресцентъра на Окръжния съд в града. Жената е обвиняема за противозаконно подпомагане на чужденци – 10 граждани на Китайската народна република да пребивават  и преминават в страната в нарушение на закона, с цел да набави за себе си имотна облага.

Ц. С. е задържана от органите на МВР на 1 май тази година в село Багренци, като престъплението е извършено с моторно превозно средство.  

Окръжен съд – Кюстендил споделя изцяло доводите на първоинстанционния съд за наличие на обосновано предположение за авторство на деянието, както и за реалната опасност от укриване и извършване на друго престъпление.

Обвинението е за тежко умишлено престъпление по смисъла на НК. Опасността от укриване се извежда от действията на обвиняемата преди нейното задържане, от няколкото адреса, на който пребивава и честите й пътувания до Република Гърция. Обществената опасност на самото деяние обуславя и извода за наличие на реална опасност от извършване на друго престъпление.

Определението на Окръжен съд – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване.