"Апокалипсис по Рихтер“ показват в Горна Оряховица. Едноименната изложба, съвместен проект на пожарникар и журналист, събира на едно място кадри от лицето на трагедията на унищожителното земетресение в Турция и Сирия, предаде кореспондент на "Фокус“.

Експозицията представя 40 снимки от три града в епицентъра на труса, запечатани от спасителя Мирослав Маринов и оператора Пламен Иванов.

"Младши инспектор Мирослав Маринов е старши спасител и служители от сектор "Специализирани оперативни дейности“ при Регионалната дирекция на "Пожарна безопасност и защита на населението“ Велико Търново, които участваха в единадесет дневна спасителна мисия след опустошителното земетресение в Турция в два от засегнатите градове – Бесни и Адъяман. Пламен Иванов е видеооператор, член на Съюза на българските журналисти от 18 години. Работил е у нас и в чужбина, отразявайки важни световни събития за не една телевизия. В продължение на десет дни беше командирован от една от националните телевизии в най-засегнатия район от земетръса в Турция – град Антакия, намиращ се на границата със Сирия“, обясняват организаторите на експозицията.

Официалното откриване на "Апокалипсис по Рихтер“ ще е днес, от 18:00 часа. Снимките са подредени в Художествена галерия "Недялко Каранешев“ в Горна Оряховица.